Sulīga Latvijā audzētas vistas fileja ar Latvijā ražotu sieru un vietējo zemnieku audzētajiem tomātiem…mmmm! Iesakām pagaršot šo recepti, kuras sastāvdaļas tādas pašas kā ierastajai karbonādei franču gaumē, bet rezultāts pavisam citādāks.
Recepti sagatavojusi Brigita Skaistkalne
Sastāvdaļas:
● 2-3 cāļa krūtiņas filejas
● 2 olas
● ½ tējkarotes Provansas garšaugu maisījuma
● 1 tējkarote paprikas pulvera
● 170 mililitri saldā krējuma
● 1-2 ķiploka daiviņas
● 80-100 grami siera
● 1-2 tomāti
● zaļumi
● sāls
● malti melnie pipari
Divas lielas cāļa filejas (apmēram 650 gramu) sagriezu kubiņos un izlīdzināju veidnē vienā kārtā, uzkaisot mazliet sāls. Nu varēju ķerties pie pārlējuma pagatavošanas. Bļodā iesitu olas, piemaisīju visas garšvielas, kā arī spiedē sasmalcinātas vairākas ķiploka daiviņas. Pielēju saldo krējumu un atkal visu labi sajaucu. Iegūto masu pārlēju gaļai veidnē un pārkaisīju vēl ar rīvētu sieru un sasmalcinātiem pētersīļu zaļumiem. Divus nelielus tomātus sagriezu ripiņās un izliku virs siera. Veidni ievietoju līdz 180-200 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī. Pēc apmēram pusstundas, kad sacepums jau sabiezējis, tas bija gatavs.
Avots: https://www.dzirkstele.lv/edamprieki/cala-filejas-ar-sieru-un-tomatiem-180640