Sākums » “Ķekava” piedāvā divas receptes ar Āzijas un Amerikas garšām

“Ķekava” piedāvā divas receptes ar Āzijas un Amerikas garšām

17.08.2025. | Jaunumi

Dalies ar ziņu:

Ko darīt, ja darba dienas vakarā sev saki – vasara ir baudīšanai, ne stāvēšanai pie plīts, – bet tev nav sava grila vai vēlmes to iekurināt pat tad, ja tāds ir? Latvijā iecienītais vistas gaļas zīmols “Ķekava” piedāvā divas ātras, gardas, sātīgas un vasarīgas receptes. Receptes radītas žurnāla “Pie Galda” īsraidījumam “Izaicini šefpavāru” sadarbībā ar Gati Lauvu. Tās var pagatavot bez grila, dūmiem un stresa, izmantojot karstā gaisa fritieri jeb gaisa grilu un “Ķekava” kvalitatīvo cāļa gaļu. Izmēģini Pokē bļodu korejiešu gaumē vai Big Mac tako, kas bagātinās ikdienas maltīti ar spilgtām garšām.

Pokē bļoda korejiešu gaumē

“Šī poke bļoda korejiešu stilā tapusi, iedvesmojoties no jaunā “Ķekava” cāļa šķiņku šašlika KIMCHI marinādē. Tas izceļas ar bagātīgu garšu, ko rada fermentētu čili, ķiploku, ingvera un dažādu dārzeņu savstarpējā saderība. Taču garša ir sabalansēta un nebūs par asu. Man patīk gatavot ar karstā gaisa grilu, jo tas ir ērtāk un ātrāk. Liekot vistiņas ar ādu uz augšu tās sanāks kraukšķīgākas un būs gatavas jau 20 minūtēs. Bet, ja jums patīk grilam raksturīgais dūmu aromāts, droši varat gaļu pagatavot arī uz tā,” eksperimentēt iedrošina Gatis Lauva.

Sastāvdaļas (4 porc.):

1 iepakojums Ķekava cāļa šašliks KIMCHI marinādē

90 g edamame pupiņu

4 olas

150 g kimči

500 g jasmīna rīsu

1 mango

Sāls pēc garšas

Koriandrs pasniegšanai

Nedaudz sezama sēklu pārkaisīšanai

Mērcei:

Asā mērce (pēc vēlamās garšas)

5 ēdamkarotes majonēzes

Pagatavošanas gaita:

1. Rīsus noskalo un liek vārīties, kā norādīts uz iepakojuma, līdz tie ir gatavi. Pievieno nedaudz sāls.

2. Vistu liek cepties karstā gaisa friterī 200 grādos uz 20 minūtēm.

3. Edamame pupiņas vāra 3 minūtes, tad nokāš.

4. Olas vāra 7–8 minūtes, lai dzeltenums būtu viegli mīksts. Atdzesē aukstā ūdenī un nomizo.

5. Majonēzi sajauc ar aso mērci, veidojot mērci pēc savas garšas.

6. Mango nomizo un sagriež mazos gabaliņos.

7. Bļodā liek rīsus, sagrieztu vistu, edamame pupiņas, kimči, mango un olu. Pievieno mērci, pārkaisa sezama sēklas un pārber ar koriandru. Video recepte poke bļodas pagatavošanas gaitai pieejama “Ķekava” mājaslapā.

BIG MAC TAKO

“Šo recepti veidoju tā, lai burgeri būtu veselīgi, vienkārši un to pagatavošanai veltītu ne vairāk kā 20 minūtes. Tās pamatsastāvdaļa ir “Ķekava” gatavā cāļu burgeru gaļa, kas ir ērti lietojama un satur daudz proteīna. Vienlaikus šī modernā burgera versija tortiljā saglabā iecienīto garšu buķeti. Mazs ieteikums, ja nepatīk sīpolu aromāts – pamēģini mērcei sagrieztos sīpolus noskalot aukstā ūdenī, iegūstot maigāku un saldāku garšu,” iesaka šefpavārs Gatis Lauva.

Sastāvdaļas (2 porc.):

2 tortiljas

1 iepakojums “Ķekava” cāļa burgeru gaļa

¼ galviņas ledus salāta

40-50 g sarkanā čedaras siera

Olīveļļa cepšanai

Nedaudz sezama sēklu

Mērcei:

1 ēdamkarote kečupa

1 ēdamkarote Dižonas sinepju

2 ēdamkarotes majonēzes

1 tējkarote kūpinātas paprikas

½ tējkarote ķiploku pulvera

2 marinēti gurķi

½ sīpola

Pagatavošanas gaita:

1. Uz katras tortiljas liek vienu kotleti un izlīdzina to vienmērīgā biezumā, gandrīz līdz pašām maliņām. Pārlej to ar nedaudz olīveļļu. Cep karstā gaisa friterī 180 °C temperatūrā apmēram 6 minūtes.

2. Pēc tam tortiliju pārkaisa ar sarīvētu sieru un liek cepties vēl 2 minūtes, lai siers izkūst un viegli apbrūnē.

3. Sagatavo mērci. Bļodā sajauc majonēzi, sinepes, kečupu, kūpinātu papriku un ķiploku pulveri. Marinētos gurķus un sīpolu smalki sasmalcina un pievieno masai. Visu rūpīgi samaisa.

4. Ledus salātu sagriež plānās strēmelēs.

5. Uz tortiljas liek salātus, uzklāj mērci un pārber ar nedaudz sezama sēklām.

Video recepte tako burgera pagatavošanas gaitai pieejama “Ķekava” mājaslapā.

Dalīties ar ziņu:

    Dalies ar ziņu:  
    Mūsu partneri