“Kad radu vistas ir bijušas dāsnas ar olu dēšanu, tad prātā nāk ēdiens, kuru baudīju tālajos astoņdesmitajos gados Kooperatīvā tehnikuma ēstuvē,” saka Alda Spigovska. Olu kotletes gan ir kas nedzirdēts! Arī studentu virtuvēs visos laikos top gan reti, gan labi ēdieni no pašiem vienkāršākajiem produktiem!
Kopējais pagatavošanas laiks: 1 stunda 30 minūtes
Recepte ietver 1 porciju
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas
Sastāvdaļas:
- 5 gab. cieti vārītas olas
- 1 gab. jēla ola
- 3 ēd.k. auzu pārslu putra bez cukura
- sāls pēc garšas
- eļļa cepšanai
- rīvmaize kotlešu apviļāšanai
Pagatavošana:
- Novāra 5 olas 10 minūtes. Atdzesētas sīki sakapā.
- Olām pieliek 3 ēdamkarotes auzu pārslu biezputras bez cukura, jēlu olu un šķipsnu sāls.
- Visu samīca viendabīgā masā, viedo kotletes un apvārta tās rīvmaizē. Cep eļļā zeltaini brūnas.
- Ēd uzreiz ar bezpiedevu jogurtu, krējumu vai majonēzi, klāt der jebkuri dārzeņu salāti.
Avots: https://www.delfi.lv/tasty/receptes/students-virtuve-olu-kotletes.d?id=53655691